Styla inför försäljning

”Ska jag piffa upp mitt hem innan försäljning eller ska jag sälja det som det är?”, är det många som frågar sig. ”Om någon ska köpa min bostad, då är det väl ändå utrymmet och inte dekorationen de är ute efter?” Svaret är att köpare är ute efter båda.

En lägenhet som ser ut att vara hel och ren ger intrycket av att det blir mindre arbete för den nya ägaren att utföra och de är villiga att betala mer för mindre arbete. Riktar du dig enbart till personer som vill fixa upp en bostad själv behöver du egentligen inte göra någonting, men när de renoverat och fixat kommer de antagligen sälja, så varför inte göra den vinsten själv?

Vacker inredning

Vad säljer?

För en liten fingervisning om vad som säljer kan man gå in på mäklares hemsidor och titta på de objekt som det står SÅLD på eller helt enkelt fråga en mäklare. Mäklare brukar lägga upp försäljningar de är nöjda med och visa bilder som är fina och har erfarenhet om vad som går ”hem”. På så sätt får du lite bättre koll på hur du ska styla ditt hem inför en försäljning.

Vita tomma väggar ger utrymme för potentiella kunders fantasi och hjälper dem att fantisera om hur deras möbler skulle kunna se ut i deras nya hem. Gamla mattor och tapeter kan med fördel bytas ut mot något mer stilrent och modernt och behöver inte vara svårt att göra själv. Grundregeln är att hålla det enkelt, fräsch och ljust. Ge ditt hem en feng shui-känsla som sänder en bild av ett hem som andas harmoni. Det är en liten investering som kan ge en stor utdelning och välbehövliga extra pengar till ditt nya hem.