Slipa golvet till nytt och fräscht

TrägolvDet är vanligt att de som inte är nöjda med sitt golv vill riva upp det och köpa nytt. För att ta bort golvet och sätta dit ett helt nytt krävs det mycket jobb. Att sätta igång med ett sådant projekt kommer att kräva väldigt mycket energi och ork av dig.

Därpå är också nya golv en dyr investering. Det kan också vara en rätt onödig investering. Många har ett oerhört vackert trägolv som bara är slitet. När du väl satt igång med en renovering är det dock förståeligt om du är sugen på att köpa ett helt nytt, men genom att titta på vilket resultat som kan uppnås genom att bara slipa det kanske du ändrar dig.

Istället för att slita upp golvet går det alltså att slipa det. Slutresultatet brukar vara ett golv som ser nytt och fräscht ut och det utan att du behövt göra en dyr investering i att köpa ett nytt.För att det ska bli bra kan det vara en god idé att hyra in hjälp av ett proffs. Älvsjö Golv är specialister på trägolv och kan hjälpa dig att slipa upp det så att det blir vackert igen. Tack vare ROT-avdraget blir det också billigt. Du som äger en bostadsrätt eller villa får tack vare ROT dra av 50 procent av arbetskostnaden.

Du kan också välja att slipa golvet själv. Viktigt är då att kolla upp vilken golvslip som passar bäst till just ditt golv. När du slipar är det viktigt att du ser till att du inte slipar för mycket. Målet med slipningen är att få bort det yttersta lagret av lack som är skadat. Om du går djupare kommer du att förstöra golvet.