Modern design

Modern designDesign är något som är i ständig förändring. Det som var modern design igår (språkligt talat) är inte modern design idag. Vi tänkte bjuda er på det som just nu är modern design inom lite olika områden. Innehållet varierar från modernt i hemmet till andra kreativa designtrender.

Modernt i hemmet

  • Belysning – Belysningen är en viktig del av hemmet, rent utav så viktig att det är den som bestämmer om din inredning ser snygg och välgenomtänkt ut eller om den inte gör det. Det finns en del att tänka på när det gäller belysning, både i designhänseende och dess praktiska nytta. Det praktiska är att se till så att du har rätt ljus till rätt tillfälle. Ibland kan du behöva ett skarpt arbetsljus, men ibland dämpad mysbelysning. Skaffa dimmer till de flesta rummen, det är tipset. Du kan som sagt förändra ett rums utseende med rätt belysning. Sett designmässigt så är det viktigt med symmetri, flera lampor som hänger ihop och skapar ett visst ljus, en lampa som passar in med resten av inredningen men som såklart även har funktion i form av dess specifika ljussättning.
  • Detaljer – Detaljerna gör helheten, så kan man beskriva det. Att sätta upp tavlor på väggen på rätt sätt, att kombinera motiven, välja rätt ram och så vidare, det kan få stor inverkan på rummets helhetskänslan när du slår dig ned i favoritfåtöljen – som givetvis också ingår i rummets röda tråd. Modern hemdesign behöver inte vara dyr, bara det följer en röd tråd och skapar den känsla du eftersöker så har du kommit en bra bit på väg.

För mer tips om belysning, detaljer och andra tips om modern hemdesign, besök Villaliv.net.

Annorlunda modern design

Design kan som bekant yppa sig i många olika färger och former. En lite ovanligare designform som vi stött på är modern design på gravstenar. Det är ett företag som heter Vitastenar som har tagit fram gravstenar i stenkomposit, vilket gör stenarna väldigt mycket lättare än de traditionella i sten. Förutom detta så har man en teknik som gör att man kan sätta bildtryck på stenarna, och således få en väldig personlig touch på anrättningen.

Man skriver på sin hemsida ungefär som så att det är perfekt om den avlidne exempelvis haft en favoritplats eller något annat denne hållit kär, då kan detta bli motivet på stenen. Dessutom så är stenarna underhållsfria, sånär som på att du kan behöva torka av dem med en vattenbaddad trasa någon gång då och då.

Byggnad

Moderna byggnader finns det förstås gott om exempel att välja bland. Det hus som har nominerats till årets bygge i Sverige är en byggnad i Örnsköldsvik som kallas för Ting1. Namnet kommer ifrån att det är byggt ovanpå tingshuset i Örnsköldsvik. Det är en spektakulär byggnad med en fasad i högblank keramik i fyra olika färger. Huset är konstruerat av arkitekten Gert Wingårdh som ska ha inspirerats av konstnären Bengt Lindström när bland annat färger till bygget valts.

Byggnationen är inte bara för syns skull dock, den innefattar på sina 11 våningar hela 51 nya lägenheter som nu börjar att fyllas med nya boende.