Mer att tänka på vid flytten

När man står i färd med att flytta är det som alla vet en hel del att tänka på. Här nedan följer några tips på vad man bör tänka på inför en flytt.

Besiktning av nya bostaden

Att se till att den bostad man ska flytta till är i bra skick är väldigt viktigt, framför om det handlar om en bostad som man köpt. Speciellt vid husköp är det av största vikt att se till så att det inte finns några fel som kan vålla problem i framtiden. Även i en hyreslägenhet kan det vara bra att kolla igenom så att den är i bra skick, så att det inte finns något fel eftersom man i värsta fall riskerar att få betala detta när man skall flytta därifrån.

Städning

En av de saker som är allra jobbigast när man ska flytta är som bekant städningen. Ett bra tips för att undvika att behöva städa allting sista dagen är att i god tid försöka städa av så mycket som möjligt så man bara behöver göra en lättare städning på själva flyttdagen. Ett alternativ om man helt enkelt inte orkar städa själv är att anlita flyttstädning, något som tack vare RUT-avdraget blivit betydligt billigare numera.

Se över avtal och dylikt

När man flyttar är det viktigt att komma ihåg att även flytta olika typer av avtal och abonnemang som till exempel elavtal, bredband och sophämtning med mera. Ett bra tips är att vara ute i god tid vad gäller detta så allting är på plats den dagen man väl flyttar in. Många aktörer, till exempel eloperatörer, kräver att man gör en flyttanmälan minst 30 dagar innan, något som kan vara värt att kolla upp.