Inredningstips för sovrummet

Inredningstrenden idag i Sverige befinner sig någonstans mellan det svenska och franska lantliga varvat med en romantisk stil. Det förefaller som vi längtar oss tillbaka i tiden men samtidigt kan vi inte lämna hemmet precis som det hade sett ut i slutet av 1800-talet.

husetmittibynVi har genom åren blivit större materialister och vi vill ju givetvis visa att tiden inte stått helt stilla när vi inreder våra hus. När vi dekorerar våra sovrum skall det helst vara genomgående vitt eller en stil med ljusa färgnyanser. När vi talar om lantligt enligt trenden Shabby Chic kan man tänka sig en vitgrå fonduevägg med en säng i helvitt som kontrasterar mot prydnadssaker såsom utnötta ljusstakar i marmor eller mindre kyrkliga statyer av änglar eller Moder Teresa.

Längs de ljusa och breda fönsterkarmarna i sovrummet fortsätter det heliga temat där man kan tänka sig att pynta med en sliten bibel eller versbok från ett antikvariat. Gardinerna är även dem ljusa och kuddarna som smyckar sängen är klassiskt sydda. Det får inte bli för ljust dock och det gäller att hitta det vackra när det gäller brytningen som ger liv och glöd till sovrummet. Möjligen kan det vara för starkt att kontrastera med något indiskt, arabiskt eller japanskt. Då tar man samtidigt steget i från den svenska romantiken och bjuder in andra kulturströmningar vilket kan vara nog så intressant.

Det går att laborera och stöpa om i konstellationerna om man jobbar utifrån ett ljust och lantligt mönster. En ljus bakgrund står oftast för något glädjande och det är aldrig fel plattform att börja inredningen ifrån. Titta också på vad man kan göra i träväg. Låt oss säga att ditt hem innehåller golv och fasader i rent trä. Försök att leka med tanken hur det skulle se ut om du ristade någonting vackert i träfasaden. Annars är både siffror och bokstäver  i trä på en övrigt vit vägg en vacker detalj att använda sig av i ditt sovrum. Varför inte skriva ordet ”kärlek” eller namnen på era barn i vackra träbokstäver. På countrybymail.se finns några riktigt snygga bokstäver i unik tappning som passar perfekt in i den lantliga inredningen.

Begränsa dig inte till att fortsätta i en riktning som kan bli för traditionell och lantlig. Trenden lantligt och shabby chic börjar snart bli stereotypt om den inte mixas upp med fler influenser. Våga vara nyskapande och försök hitta fler spännande och utmanande modeuppslag till ditt sovrum.