Ha utomhus inomhus

Ett annorlunda sätt att inreda är att försöka ta in utomhusmiljön och skapa en helt annan värld i dina rum. 

Växter och växter! Och några växter till. Man kan nästan aldrig få för mycket grönt i sitt hem. Skaffa stora, gröna plantor som lever länge så man inte behöver lägga ut pengar varje år för nya växter. Fråga gärna i din blombutik eller lokala jordbrukshandel vilka utomhusplantor som klarar av att bo i kruka.

Ta även in träden på de sätt du kan. En populär inredningsdetalj numera är drivved. Ta en fridfull promenad vid närmsta strand och plocka upp drivved och de finaste stenarna du kan hitta. Drivveden kan sedan ligga på borden som de är, eller så kan man hänga dem på väggen och göra fina dekorationer av dem.

Och när du ändå är på stranden kan du leta efter stora och små stenar. Stenarna kan man sedan lägga i krukor för att gömma jorden i krukorna. De större stenarna kan också samlas till små bordsarrangemang eller varför inte bokstöd? För att skapa lite variation kan du måla stenarna i olika färger eller skriva meddelanden till dig själv och andra i familjen.

Passa också på att spegla årstiderna i hemmet. Under sommaren kan du plocka vildblommor och fylla vaser med. På hösten kan du lägga ek- och rönnlövskvistar på bordet för årstidlig dekoration vid middagen.